In tegenstelling tot wat u misschien denkt; ogen zijn maar zelden mooi rond. Doordat de kromming horizontaal anders is dan verticaal, wordt het invallende licht ongelijk gecorrigeerd. Dit wordt ‘astigmatisme’ of ook wel ‘cilinderafwijking’ genoemd.

Astigmatisme verminderd uw gezichtsvermogen. Objecten lijken een soort schaduw te hebben. De oplossing is eenvoudig; torische contactlenzen! In torische lenzen zijn horizontaal en verticaal verschillende sterktes aanwezig. Door deze ongelijke correctie komt het licht precies als 1 brandpunt achter in het oog op het netvlies terecht en kunt u heerlijk ontspannen en scherp zien.

Bij vormstabiele lenzen wordt astigmatisme vaak en/of grotendeels gecorrigeerd door traanvocht tussen het astigmatische oog en de lens. Daarom kan het voorkomen dat met vormstabiele contactlenzen perfect zicht te behalen valt terwijl dat met een zachte lens niet het geval is. Zachte contactlenzen passen zich volledig aan de vorm van het oog aan, zonder dat traanvocht tussen het oog en de zachte contactlens in staat is om een cilinderafwijking te corrigeren. De oplossing is een zachte torische lens. Torische lenzen moeten zorgvuldig aan de individuele oogvorm worden aangepast.

Contact

Wanneer u een vraag heeft, mail ons dan gerust. Wij zullen zo spoedig mogelijk antwoord geven.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Gewijzigde openingstijden!

Dinsdag12:00 - 17:30 uur
Woensdag12:00 - 17:30 uur
Donderdag12:00 - 17:30 uur
Vrijdag12:00 - 17:30 uur
Zaterdag9:30 - 17:00 uur

LET OP: Tijdens de openingstijden zullen wij maximaal 4 klanten toelaten in de winkel!Beste klant,

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord zijn de adviezen rond het Coronavirus (COVID-19) aangepast. Hierbij wordt ook al het contact binnen 1,5 meter ten zeerste afgeraden. Hier zullen wij ons als bedrijf ook op aan moeten passen.

Dit betekent voor u dat wij genoodzaakt zijn om de winkeltijden aan te passen om u de service te kunnen blijven bieden die u van ons gewend bent. Met natuurlijk zoveel mogelijk maatregelen om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen.

Tevens zullen alle contactlensaanpassingen, contactlenscontroles en contactlensinstructies tot ten minste 28 april 2020 moeten stoppen.

Wij vragen uw begrip en medewerking voor deze bijzondere situatie.