In tegenstelling tot wat u misschien denkt; ogen zijn maar zelden mooi rond. Doordat de kromming horizontaal anders is dan verticaal, wordt het invallende licht ongelijk gecorrigeerd. Dit wordt ‘astigmatisme’ of ook wel ‘cilinderafwijking’ genoemd.

Astigmatisme verminderd uw gezichtsvermogen. Objecten lijken een soort schaduw te hebben. De oplossing is eenvoudig; torische contactlenzen! In torische lenzen zijn horizontaal en verticaal verschillende sterktes aanwezig. Door deze ongelijke correctie komt het licht precies als 1 brandpunt achter in het oog op het netvlies terecht en kunt u heerlijk ontspannen en scherp zien.

Bij vormstabiele lenzen wordt astigmatisme vaak en/of grotendeels gecorrigeerd door traanvocht tussen het astigmatische oog en de lens. Daarom kan het voorkomen dat met vormstabiele contactlenzen perfect zicht te behalen valt terwijl dat met een zachte lens niet het geval is. Zachte contactlenzen passen zich volledig aan de vorm van het oog aan, zonder dat traanvocht tussen het oog en de zachte contactlens in staat is om een cilinderafwijking te corrigeren. De oplossing is een zachte torische lens. Torische lenzen moeten zorgvuldig aan de individuele oogvorm worden aangepast.

Contact

Wanneer u een vraag heeft, mail ons dan gerust. Wij zullen zo spoedig mogelijk antwoord geven.

Not readable? Change text. captcha txt
0