Zachte contactlenzen zijn zuurstofdoorlatend doordat ze voor een deel uit water bestaan. Het watergehalte van zachte lenzen varieert. Om de veiligheid van het hoornvlies zo goed mogelijk te waarborgen werden steeds vaker hoog watergehalte lenzen toegepast. Hoe meer water er in de lens zit, hoe meer water kan verdampen en hoe meer traanvocht er wordt opgezogen om de lens in zijn vochtbehoefte te voorzien. Door het gebruik van schermen (pc, mobiel, tablet) wordt er meer bevochtiging van het oog verwacht en is dan niet meer toereikend genoeg.

Met de komst van de Silicone Hydrogel materialen is dit veel gemakkelijker. De zuurstofdoorlatendheid is namelijk niet langer afhankelijk van het watergehalte, maar wordt bepaald door de siliconen in het materiaal. Hierdoor is het mogelijk om een laag watergehalte (en dus minder vochtverdamping en minder uitdroging) te combineren met een hoge zuurstofdoorlatendheid.

Het Silicone Hydrogel materiaal is toepasbaar in enkelvoudige, torische en multifocale lenzen. De contactlensspecialist van Jasper Bril Design adviseert u graag!

Contact

Wanneer u een vraag heeft, mail ons dan gerust. Wij zullen zo spoedig mogelijk antwoord geven.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Gewijzigde openingstijden!

Dinsdag12:00 - 17:30 uur
Woensdag12:00 - 17:30 uur
Donderdag12:00 - 17:30 uur
Vrijdag12:00 - 17:30 uur
Zaterdag9:30 - 17:00 uur

LET OP: Tijdens de openingstijden zullen wij maximaal 4 klanten toelaten in de winkel!Beste klant,

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord zijn de adviezen rond het Coronavirus (COVID-19) aangepast. Hierbij wordt ook al het contact binnen 1,5 meter ten zeerste afgeraden. Hier zullen wij ons als bedrijf ook op aan moeten passen.

Dit betekent voor u dat wij genoodzaakt zijn om de winkeltijden aan te passen om u de service te kunnen blijven bieden die u van ons gewend bent. Met natuurlijk zoveel mogelijk maatregelen om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen.

Tevens zullen alle contactlensaanpassingen, contactlenscontroles en contactlensinstructies tot ten minste 28 april 2020 moeten stoppen.

Wij vragen uw begrip en medewerking voor deze bijzondere situatie.